Voordat we kunnen beginnen aan Policy Deployment is het verstandig om in een tussenfase alle medewerkers en de verbeterteams een lijst te laten maken, waar alle lopende projecten op staan. Dat kan van alles zijn: productinnovatie, de introductie van nieuwe producten, het bouwen van nieuwe machines, het inrichten van een productiehal, organisatorische projecten, enzovoort. Veel bedrijven blijken honderden projecten te hebben lopen.

Het belang van deze lijst zal blijken na de volgende fase, het vaststellen van de doelen van het bedrijf via Policy Deployment. Daarover meer in ons volgende blog. Dan moet bij elk lopend project de vraag worden gesteld: ‘gaat dit mij helpen om mijn doelstellingen te bereiken?’ Als het antwoord ‘nee’ is, dan moet men direct afscheid nemen van het project – hoe jammer dat ook soms kan zijn voor degenen die zich ermee hebben geïdentificeerd. Een project dat niet bijdraagt aan de doelstellingen is verspilling.

Bijdrage aan doelen

Wil je weten wat we in jouw organisatie kunnen doen? Laat het ons weten. Op grond van ons realisme hebben we al veel potentiële verbeteringen ontdekt en doorgevoerd. Je kan ons bereiken via steven.blom@blomconsultancy.nl of 06 – 53 16 49 40.